Verslagen 2008-2009

 1. Afdelingsavond 16 april 2009
  Alweer de laatste avond van het seizoen 2008-2009. "The Neighboursisters" (Noabers mag ook) uit Gorssel gingen er voor om u een gezellige avond te bezorgen. Zij deden dat met Nederlandstalige liedjes, maar ook Duitse en Engelse songs. Zelfs werd er nog gedanst en de polonaise gelopen. Die gezellige avond is zeker gelukt.

 2. Afdelingsavond 19 maart 2009
  Op deze afdelingsavond kwam de heer dr. R. Ensink, K.N.O. arts in het Spittaal te Zutphen ons wat ver tellen over ons gehoor. De bouw en werking van het gehoororgaan, gehoorproblemen en behandeling van slechthorendheid op jonge en volwassen leeftijd. Daarnaast vertelde hij over zijn werk in de tropen over gehoorproblemen bij volwassenen en kinderen. Dr. Ensink vertelde erg boeiend hierover. Het was een zeer leerzame en interessante avond.

 3. Afdelingsavond 19 februari 2009
  Deze donderdag waren 2 dames onze gast. Voor de pauze sprak Ina Postel over haar werk als wijkverpleegkundige en de invloed om de antroposofie (mens en wijsheid) hierbij te integreren.Zij vertelde zeer boeiend hierover. Na de pauze kwam Hanny Poelert aan het woord. Zij bracht een vrolijk programma met liedjes en verhalen in het dialect. Aan de reacties in de zaal te merken was dit een geslaagde avond.

 4. Afdelingsavond 14 januari 2009
  Deze avond was Prof. Dr. Anne van der Meijden onze gastspreker. Hij vertelde op boeiende wijze, meestal in het dialect, over "Wat beweegt U". Hij heeft in 6 jaar de bijbel vertaald in het Twents. Enkele pakkende uitspraken van hem waren: Er zijn na een overlijden geen nabestaanden maar voortbestaanden en Proberen in alle opzichten jezelf te blijven. Naderhand konden er ook vragen gesteld worden. Hier werd dan ook graag gebruik van gemaakt.

 5. Nieuwjaarsmiddag 7 januari 2009
  Na elkaar een gelukkig en gezond 2009 te hebben toegewenst gingen we aan de koffie met oliebol. Daarna moesten we aan het werk, want mevrouw Dikkeschei vertelde ons, hoe we met kleine oefeningen misschien toch wat kleine rimpeltjes kunnen glad strijken. Het was zeker een leuke, leerzame en gezellige middag. Alhoewel dat laatste kun je niet zien aan de hand van de foto's.

 6. Afdelingsavond 18 december 2008
  Deze avond hadden wij onze kerstviering. De groep Sparkling uit Wilp bracht een programma met vrolijke kerstliederen. Een gedicht en verhaal werd gebracht door eigen leden. Tuinclub Klimop had gezorgd voor mooie kerststukjes op de tafels.

 7. Afdelingsavond 20 november 2008
  Deze avond vierden wij ons 50 jarig jubileum. Er werden 4 dames gehuldigd. Zij waren 50 jaar lid van onze vereniging. Daarna werd er begonnen met een gezellige High Tea, welke door de aanwezige dames zeer werd gewaardeerd. De zoete taarten waren door enkele dames van het bestuur gebakken. De soep, quiches en sandwiches werden verzorgd door Buitenlust. De zaal was mooi aangekleed door de tuinclub.'s Avonds was er een optreden door de zanggroep The Voices uit Groenlo. We kunnen terugkijken op een geslaagde dag, mede ook door het grote aantal leden die zich opgegeven hadden.
  Er zijn leuke foto's gemaakt zoals u kunt zien.

 8. Afdelingsavond 16 oktober 2008
  Deze avond werd verzorgd door de heer Wim van Pijkeren met een dia programma over "De Kop van Overijssel". Aan de hand van deze beelden vertelde hij ons over één van de mooiste natuurgebieden van ons land. Hij nam ons mee over de Beulakker en Belter Wieden en natuurlijk plaatsen als Giethoorn en Dwarsgracht.
  Een diaserie die meer dan de moeite waard was.

 9. Middagexcursie
  Donderdag 2 oktober zijn we met 12 dames naar het Oranje museum in Diepenheim geweest. Bij de thee met oranjegebak kregen we een goede uitleg. Daarna konden we zelf rondkijken. Een pronkstuk is een antieke schouw met een tegeltableau met de beeltenissen van Willem van Oranje, zijn zoon prins Maurits en koningin Beatrix.
  Enkele foto's ziet u hieronder. Dit was zeker een geslaagde middag.

 10. Afdelingsavond 18 september 2008
  De eerste avond van dit seizoen waren onze gasten Jacolien en Frank Roskam. Zij vertelden en lieten dia's zien over hun reis op de motor in 4 jaar rond de wereld. Bijna onvoorstelbaar. In deze 4 jaar hadden ze 150.000 km. gereden.
  Het was een zeer mooie en boeiende avond.
  Tevens werden op deze avond de zonnebloemen gekeurd op de grootste,gekste en kleinste.De tuinclub had in het voorjaar zaadjes uitgedeeld die men kon poten. Dit ter ere van het 50 jarig jubileum dit jaar. Een kleine impressie ziet u hieronder.